Osztálykirándulás Veszprémben! | Hősök Kapuja

  • Magyar
  • English

Osztálykirándulás Veszprémben!

Élmény és tanulás a Laczkó Dezső Múzeumban

Hősök Kapuja—Várbörtön—Tűztorony

Veszprémben kirándul az osztály!

Élmény és tanulás a Laczkó Dezső Múzeumban

Hősök Kapuja—Várbörtön—Tűztorony

 

Minden osztálykirándulás elengedhetetlen programeleme a múzeum megtekintése, a várossal való megismerkedés, azonban mi szeretnénk többet nyújtani szimpla múzeumlátogatásnál. Célunk, hogy a múzeumba érkező gyermekek interaktívan, játékos formában ismerkedhessenek meg kiállításainkkal, átfogó képet kapjanak a város legismertebb épületegyütteséről, Veszprém váráról. 

A veszprémi vár bejáratánál a Hősök Kapuja Látogató Központ fogadja a kirándulókat, mely komplex szolgáltatási csomagot kínál (jegyváltás, ajándékbolt, mellékhelyiségek). Az információs pont a gyors, a kiállítóhelyekre érvényes jegyváltást segíti. Az ajándékboltban lehetőség nyílik frissítő, fagylalt és szuvenír vásárlásra, a terasz alkalmas pihenésére miközben a városi panoráma és a Bakony hegyvonulatai tárulnak a szemünk elé.

A Hősök Kapuja kiállítóhelyünkön a látogatók interaktív érintőképernyős installációk segítségével ismerkedhetnek meg az épület históriájával, emellett az 1848/49-es forradalom és szabadságharc, az I. és a II. világháború, valamint az 1956-os forradalom és szabadságharc veszprémi eseményeinek és hőseinek történetével.

A Tűztorony kihagyhatatlan állomása a kirándulásnak, a veszprémi vár egyetlen tornya, ami 48 méter magas, így egyedülálló kilátással gyönyörködteti a szemet és madártávlatból teszi megismerhetővé a város épített és természeti környezetét. 

 

A Laczkó Dezső Múzeum talán legizgalmasabb látványossága veszprémi Várbörtön mínusz harmadik szintje. Az 1858-tól működő börtön az utolsó várbörtönként zárta kapuit 2003-ban. A kiállítás ezt az időszakot öleli fel és taglalja a veszprémi vonatkozású eseményeket. Hogyan merül fel ezzel kapcsolatban Milfajt Ferkó, Padányi Bíró Márton, Mindszenty Pem József vagy Brusznyai Árpád neve? 

E kérdések megválaszolására jelentkezzenek és tekintsék meg a tárlatot audioguide vezetéssel (hétfőtől szombatig 9 órától 14 óráig, óránként) vagy igényeljenek múzeumpedagógiai órát.

 

A diákok a múzeumi foglalkozáson interaktív, élményszerű módon ismerkedhetnek meg az utolsó magyarországi várbörtön életével, mindennapjaival, szabályaival, híres fogvatartottjainak sorsával. A Várbörtön mínusz harmadik emeletén a diákok kérdéseket, feladatokat kapnak, hanganyagot hallgatnak (Milfajt búcsúverse, Pap János levele a Legfelsőbb Bíróság elnökének), kipróbálhatják a sötétzárkát, beleélhetik magukat a zárkák nyújtotta szűkös tér érzetébe, valamint átélhetik a korabeli ébresztési módszereket is.

Ajánlott korosztály: általános iskola 5–8. osztálya, középiskola

A foglalkozás időtartama: kb. 60 perc

Ára: 1000 ft/fő

A múzeumpedagógiai órákra előzetes bejelentkezés szükséges. Az órákra jelentkezni a kiraly@ldm.hu e-mail címen, valamint a +36 20 548 4031-es telefonszámon lehet.

További információ, múzeumpedagógiai órák érdekességek: 

http://www.ldm.hu/hu/muzeumpedagogia/ajanlatok

 

Jegyárak információk:

http://www.hosok-kapuja.hu/hu/tartalom/latogatoi-informaciok

http://www.ldm.hu/hu/belepojegyek-nyitva-tartas

Share/Save
Website by InnoTeq