Élet a mínusz harmadikon - Várbörtön a 21. században - kiállítás megnyitó | Hősök Kapuja

  • Magyar
  • English

Élet a mínusz harmadikon - Várbörtön a 21. században - kiállítás megnyitó

Megnyílt a veszprémi várbörtön!

„Élet a mínusz harmadikon, Várbörtön a 21. században” című új állandó kiállítás első részének hivatalos megnyitóját tartották meg 2015. 05.06.-án délután, amely előzetes bejelentkezés útján látogatható.

 

dr. S. Perémi Ágota, a Laczkó Dezső Múzeum igazgatója köszöntőjében kiemelte, különleges helyen egy különleges kiállítás látható a volt várbörtönben. „Rendkívüli a téma, aminek kapcsán a közeli és a távoli múlt történetének olyan aspektusát kezdtük el vizsgálni, tárgyi bizonyítékait összegyűjteni, amely korábban nem tartozott a múzeum kutatási területéhez” – hangsúlyozta. Hozzátette, „sokat tudunk az épület, az itt működő intézmény történetéről, de számos fejezet, időszaki kutatása még várat magára. Ebben számítunk a nagyközönség segítségére, a korábban itt dolgozó munkatársak emlékeire, esetleg megőrzött tárgyaira, irataira” 

Porga Gyula polgármester : Veszprémben térben és történelmi időben egyaránt könnyedén utazhatunk, ez a hely pedig a kettő esszenciája, amely jelentős misztikummal rendelkezik.

Márfi Gyula érsek szerint nehéz bölcsnek lenni, börtönökre szükség van, hiszen védenünk kell magunkat a bűnözők ellen, de az emberi méltóság rájuk is vonatkozik - mutatott rá az itt tapasztalt állapotokra.

 

vehir.hu  2015.05.06.  szerző:  Cseh Zoltán   fotók: Domján Attila 

Share/Save
Website by InnoTeq